28/01 - Estet och feminism.

Okej. Time for lite update här. Jag har sagt att jag inte tänker blogga som exemplet i mitt första inlägg, bara om det är något jag anser värt att skriva om. Och ja nu är det väl dags att förklara lite, och svara lite. Nej, dansestet är INTE dåligt! Jag kommer från Örnsköldsvik och går på Nolaskolan. Ni som läst mina andra inlägg får verkligen inte tro att jag har något emot dansestet eller att jag tyckte deras stora dansuppvisning förra året var dåligt! Nu är det så att den enda uppvisningen jag såg var en liten i ljushallen på något öppethus. Otajt och oengagerat. Men jag förstår nu efteråt att det var det. Det var på ett öppethus för fan! Vem orkar engagera sig då? Påtal om dans, jag skulle vilja ge en eloge (stavas det så?) till alla er som fixat ihop Greeneyes. Det var sjukt bra!
Och nu bort från det här ämnet.

Om det jag tänker skriva om nu, vill jag väldigt gärna få en kommentarer med din åsikt, för jag har själv ingen aning.
Jag skrev i mitt förra inlägg om att vissa människor tycker att vi ska "rädda flickorna först!" Där måste jag säga att jag håller med Hazars kommentar helt och hållet.
Men sen var det ju några andra kommentarer jag fick, som började handla om feminism.
Jag har aldrig varit särskilt allmänbildad eller insatt i något som rör världen så därför har min syn på feminism ändrats allteftersom jag hört andras åsikter. Den åsikt som fastnat längst i mitt huvud är nästan precis så som Mia beskrev det; att kvinnor ska få hämnd emot männens styre för tjohurmångaårdetnuvar sen. Men just nu är det en jävla massa andra saker i mitt huvud som även de syftar på ordet FEMINISM; orakade ben och armhålor, ingen parfym, kjol åt alla, mörda män, öppna dörren åt män, hemmaman, högre kvinnolön, mer kvinnomakt, män med mens.
Vad fan.
Jag behöver som sagt några kommentarer här som kan hjälpa mig.



Drick nyponsoppa!

16/01 - Är du DUM i huvudet, eller tycker du bara om rosa?

Okej. Vad fan är det för fel? Jag satt och pluggade om samer och upplysningstiden igår. Och så råkade jag logga in på msn. Och jag behöver inte förklara hur msn ser ut, jag tar för givet att ni alla vet. Och därför vet ni också att det brukar finnas en liten ruta längst ner med reklam? Ja. Den brukar inte vara märkvärdig, bara massa skit om match.com. Så var det inte igår. Nej, för igår var det om actionaids. Om att hjälpa barn i afrika och bli fadder. Men inte att bli fadder till vem som helst, utan: " Bli fadder nu! Till en Flicka! Flickor blir mer utsatta för våld än killar så för att hjälpa, BLI fadder NU!" Ja ni förstår. Är de dumma i huvudet? Jag menar riktigt jävla dumma i huvudet? Vart fan tog snacket om att alla är lika mycket värda oavsett kön vägen? Va? Hade de tänkt ge hämnd på männens styre för flera hundra år sen, så är de lite sent ute och på lite fel spår. Jävla fan. Det komiska med det hela var att rutan var ROSA med vriden söt skrivstil och en liten svart flicka som log i ena hörnet.
Jag menar barn som barn! Alla behöver hjälp! ÅH. Jag blev riktigt jävla upprörd, och är det fortfarande.

Drick nyponsoppa och tro inte på allt du ser, eller läser för den delen.

15/01 - Pillersvängar och att välja rätt.

Okej. Jag hade en liten funderarstund i skolan idag. Om skolan. I skolan. Hehe, ja ni fattar. Iallafall så har det hela tiden stått emellan estet och samhälls IC. Jag kunde verkligen inte välja, men så såg jag esteternas dansuppvisning förra året och då sa jag, nej det blir nog IC. För det var inte bra. Plus att jag också väldigt mer än väldigt gärna går IC. Just nu är det så illa att kommer jag inte in funderar jag på att gå om tills jag gör det. Eller gå om och börja estet, dans.
Min lilla jobbiga stund kom idag när jag och Anne-lii satt och pratade om just, IC. Då började jag fundera, har jag verkligen valt rätt? Borde inte jag valt estet? Men då kom en ängel och sa, DU HAR VALT RÄTT FÖR FAN.
Nej, inte riktigt, men jag pratade med Ingela som faktiskt lyckades övertyga mig om att jag valt rätt. Det är bara p-pillerna som driver med mig. Som vanligt.

Poängen med min lilla text är (nu kommer den bögiga delen) att du aldrig kommer kunna veta om du väljer rätt eller inte förns du valt det. Och då du väl valt finns det oftast ingen rolig väg tillbaka, förutom de vägarna som bara leder mot skit. Så gör läxan och kolla upp allt noga, eller så chansar du hejvilt. Det blir ändå samma resultat. Jag röstar på det andra!

Le, gör det bästa av det du har och drick nyponsoppa!

(Finns det ett ord som heter förns? Eller är det bara en förkortning för något? Jag kan då inte komma på något bättre ord. Hjälp tack.)


13/01 - Men jävlar vilken statistik!

Efter att jag skrev mitt förra inlägg, kollade jag statistiken (hur många som läst den, för dig som inte förstår) och den var fanimej hyffsad! Jag blev lite stolt! Det kändes som att jag lyckats få några intresserade iallafall. Och så kollade jag statistiken idag.
Då visade det sig att igår, då jag inte skrev någonting, hade det varit nästan prick hälften som lyckats klickat sig tillbaka hit.
Men idag var det bara fem! Så jag har en liten fråga till er alla.
För att folk ska vara stanna, måste man blogga varje dag då? För det har jag då verkligen ingen lust med! Ni kommer bli less på mig, jag kommer tappa saker att skriva om och mina inlägg kommer tillslut bli desperata och börja låta som exemplet i det förra inlägget. Nej, jag vill bara skriva då jag känner att jag brinner för det jag skriver om! Eller brinna och brinna.
Nu ska jag äta.

Drick nyponsoppa!


11/01 - Nygammal nyponsoppa.

Soppnypon var namnet, och eftersom de flesa som läser det här nu kommer vara mina vänner, orkar jag inte presentera mig. Stay tuned så får ni veta mer. Det här är iallafall en "ny start" för mig, har haft en annan blogg förut; amandaweasley. Men jag trivdes inte med namnet eller inläggen så nu börjar vi om. Helt.

Jag ska börja med att lova en sak. Jag kommer INTE skriva sånt här;
"åh, idag köpte jag ett par nya rose högklackar! Jag ska ha dem på parken på freda, då ska jag supa och ösa! Ih, åh vet ni vad Pelle sa till mig idag?? Han ba, ja tycker om dina naglar!! Men sen kom kalle och ba, men jag tycker om dina ögon! Åh, vem ska jag v'lja? båda är assnygga jue! Ochs en, sen ska jag köpa nytt smink och en massa modekläder så att jag blir ännu mer poppis och så aytyt jaag kan säga till dig vad som är ute och vad som är nu, licksom!:O:O??:S::D:D"


Glöm det. Glöm mode. Glöm smink. Glöm skit. Här är det Amandiness all the way.
Tankar däremot, dem tycker jag om. Aja. ni märker väl på vägen.

Drick nyponsoppa!


RSS 2.0